Noticies
Plat de la Setmana
![]() ![]() Ingredients per 4 persones 350 gr de cigrons cuits 1 pebrot verd 1 ceba tendra 1 pastanaga 1 tomàquet 2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva 3 ous durs oli d'oliva sal Tallem a daus petits tota la verdura menys la pastanaga. Barregem amb els cigrons cuits i la tonyina i a continuació amanim amb una mica més d'oli i sal. Un cop emplatat dins un bol gran o una safata bonica, ratllem pastanaga per sobre i després els ous durs. Deixem refredar dins la nevera i ja la tenim a punt. NOTA: A l'estiu, si prepareu les amanides de bon matí i les reserveu a la nevera, podreu anar a la platja o a la piscina a passar el matí, amb la tranquilitat que quan torneu trobareu un àpat fresquet esperant-vos. |
Plat especial de la setmana
Aquesta setmana recomanem les Llenties. Ingredients per a 4 persones: 500 gr de llenties pardines 2 cebes 3 grans d'all ![]() 4 tomàquets 1 pebrot vermell 2 pastanagues Oli, sal i pebre 1 vas de vi blanc 1 farcellet d'herbes 2 fulles de llorer 300 gr de xoricets 1.-Posem les llenties en remull durant 30/60 minuts 2.- En una cassola amb oli, posem la ceba i l'all ben trinxats fins que agafi color. 3.- Quan la ceba sigui a punt, posem el xoriço a trossets. Un cop cuit, afegim el vas de vi blanc i esperem que redueixi. 4.- A continuació afegim les pastanagues tallades a petits daus, els tomàquets que ja tindrem pelats i sense llavors també a petits daus, així com el pebrot. També el farcellet i el llorer. 5.- Deixem coure una estona fins que els components s'estovin i afegim les llenties, cobrint d'aigua. Posem sal i pebre al gust i ho deixem a foc baix fins que siguin prou cuites. NOTES: Una alternativa pot ser substitur els xoricets per costella de porc adobada... i si es ibèric, millor. Al pas 5, es pot afegir també brou en substitució de l'aigua a mitja cocció. |
1-4 of 4