Noticies‎ > ‎

Plat especial de la setmana

19 d’oct. 2009, 17:09 publicada per Xevi Coma   [ actualitzat el 26 de febr. 2013, 2:14 ]
Aquesta setmana recomanem les Llenties.

Ingredients per a 4 persones:
500 gr de llenties pardines
2 cebes
3 grans d'all
4 tomàquets
1 pebrot vermell
2 pastanagues
Oli, sal i pebre
1 vas de vi blanc
1 farcellet d'herbes
2 fulles de llorer
300 gr de xoricets

1.-Posem les llenties en remull durant 30/60 minuts
2.- En una cassola amb oli, posem la ceba i l'all ben trinxats fins que agafi color.
3.- Quan la ceba sigui a punt, posem el xoriço a trossets. Un cop cuit, afegim el vas de vi blanc i esperem que redueixi.
4.- A continuació afegim les pastanagues tallades a petits daus, els tomàquets que ja tindrem pelats i sense llavors també a petits daus, així com el pebrot. També el farcellet i el llorer.
5.- Deixem coure una estona fins que els components s'estovin i afegim les llenties, cobrint d'aigua. Posem sal i pebre al gust i ho deixem a foc baix fins que siguin prou cuites.

NOTES: 
Una alternativa pot ser substitur els xoricets per costella de porc adobada... i si es ibèric, millor.
Al pas 5, es pot afegir també brou en substitució de l'aigua a mitja cocció.
Comments